Topp 10 – största sajterna i USA

Google är det största företaget online i USA. I alla fall om man räknar storlek i antal unika besökarna under december 2007, vilket Nielsen gjort. Nästan 125 miljoner av USA:s befolkning besökte Google under december.

I toppen ligger fyra stora företag i en klass för sig; tätt efter Google följer Microsoft med 123 miljoner besökare. Yahoo! hade 114 miljoner och Time Warner 106 miljoner besökare. I december 2006 låg Microsoft i topp före Google och Yahoo! På plats nio och tio låg då New York Times Company och Walt Disney Internet Group. I den senaste topp 10-listan har de trillat ut och på dessa platser ligger Apple och Wikimedia.

Topp10 unika besökare företag i USA

Även för de enskilda varumärkena har det skett förändringar under 2007. I december 2006 var det Yahoo! som låg överst och Google tvåa. I den senaste mätningen har de bytt plats. Det är framförallt Google som vuxit, jämfört med 2006 har Google ökat analet unika besökare med 9 procent i december. Under motsvarande period har Yahoo! ökat 2 procent. Microsoft ligger kvar på samma nivå som tidigare, däremot har MSN/Microsoft Live tappat 2 procent av de unika besökarna.
Topp10 unika besökare varumärken i USA

Värt att notera är YouTube som i december 2007 hamnar på en sjätte plats, med nästan 70 miljoner besökare. I december förra året var de inte ens med på topp 10. Då hamnade Apple på plats tio med 43 miljoner unika besökare.

1 thought on “Topp 10 – största sajterna i USA”

Leave a Reply