Azeroths befolkning större än Sveriges

Azeroth, världen där World of Warcraft utspelar sig, har nu fler “invånare” än vad Sverige har. Enligt siffror från Blizzard har nu WoW mer än 10 miljoner aktiva prenumeranter, vilket är en ökning med en miljon spelare på bara ett halvår (juli 2007). Vid årsskiftet hade Sverige en befolkning på 9 184 000 invånare.

World of Warcraft

Sedan lanseringen i slutet av 2004 har World of Warcraft blivit det mest populära MMORPG (massively multiplayer online role-playing game). Det var det bäst säljande PC-spelet 2005 och 2006. Dessutom håller expansionen “The Burning Crusade” rekordet som det mest snabbsäljande av alla spel genom tiderna, med nästan 2,4 miljoner ex sålda under det första dygnet. Enligt Nielsen är World of Warcraft det spel som spelades mest under 2007.

WoW finns på sju språk och finns tillgängligt i Nordamerika, Europa, Kina, Korea, Australien, Nya Zeeland, Singapore, Thailand Malaysia, Taiwan, Hong Kong och Macau. 2 av de 10 miljoner spelarna bor i Europa, drygt 2,5 miljoner i Nordamerika och ca 5,5 miljoner i Asien.

Snart släpps den första expansionen “The Burning Crusade” i Kina. En rysk version av spelet är under utveckling och en andra expansion är på väg: “World of Warcraft: Wrath of the Lich King“. Så mycket talar för att tillväxten kommer att fortsätta ett bra tag.

Värt att notera är att det inte handlar om antalet prenumerationer under hela tiden som spelet funnits utan om aktiva spelare just nu. Se definition nedan.

Blizzards definition av prenumeranter i World of Warcraft
Inkluderar personer som betalt en prenumerationsavgift eller har ett aktivt prepaid-kort. Dessutom räknas de in som precis köpt spelet och som utnyttjar sin fria förstamånad. Definitionen exkluderar alla spelare med gratis promotion-prenumerationer, utgångna eller avslutatde prenumerationer, och utgångna prepaid-kort.

1 thought on “Azeroths befolkning större än Sveriges”

Leave a Reply