Sök leder till besök (även i butik), väder i mobilen, besökarnas tid hos sociala nätverk och nya gamla medier.

sociala_ukMarketing Charts skriver om Sociala nätverkens användning i Storbritannien, där användningen är högst i Europa. De tittar bland annat på hur mycket tid användarna lägger på de sociala nätverken.

Tips för nybörjare inom mobilannonsering presenteras i en artikel från ClickZ.

weatherThe Weather Channel kommer denna vecka att börja leverera prognoser i videoformat till mobiler, enligt TechCrunch. De kommer att täcka in 100 städer i USA, med nya klipp var 30:e minut, vilket ger ca 5000 videoklipp om dagen.

pgSök driver inte bara trafik till sajter utan även försäljning i butik. Allt enligt en gemensam undersökning från comScore, Procter & Gamble, Yahoo och SEMPO. Nästan hälften av all trafik till sajter med konsumentprodukter kommer från sök.

Laurel Papworth i Sydney bloggar om “online communities”. Bland annat berättar hon om “Brand Fansites” och tar fram exempel som gäller Ikea. Hon hänvisar även till en rapport från Smack om Brand Communities.

publicoNya gamla medier. Herald Tribune skriver om Publico, en ny spansk dagstidning. Publico har en tryckt upplaga på 250.000 ex. I Spanien råder helt andra förutsättningar för dagspressen, med en mycket mindre publikandel än i norra Europa och framförallt jämfört med Norden.

Leave a Reply