Google störst på online video i USA, UK, Tyskland, Frankrike och Kanada

I en sammanställning från comScore, där de jämför videotittandet online i fem länder (USA, Kanada, Strobritannien, Tyskland och Frankrike), visar det sig att Kanada har den högsta andelen tittare bland internetanvändarna. 19 miljoner tittade på online video i Kanada under december 2007, vilket motsvarar 89 procent av den totala internetpopulationen. Storbritannien ligger också högt med 87 procent av internetanvändarna. Frankrike och Tyskland ligeer på 84 respektive 81 procent, något lägre är siffrorna i USA med 78 procent.

I Kanada ser man också fler videos än i övriga länder. I genomsnitt såg man 112 videos per tittare under december 2007. Också i Storbritannien tittar man på många videos; i genomsnitt 108 per tittare. Av de fem jämförda länderna hamnar USA lägst med 77 videos i gensomsnitt per tittare.

Online Video by country

Tack vare YouTube så hamnar Google i topp i alla fem länderna när det gäller de största videosajterna. Men efter Google finns det relativt stor variation i de olika länderna med stora lokala aktörer. I Storbritannien är BBC näst störst, DailyMotion är tvåa i Frankrike och i Tyskland är det Vivendi som är störst efter Google. Microsoft är med på topp 5 i USA, Storbritannien och Kanada, men inte i Tyskland och Frankrike.

Top 5 Video Properties by Country

96 thoughts on “Google störst på online video i USA, UK, Tyskland, Frankrike och Kanada”

Leave a Reply