Mer topp 10: Japan, Tyskland, Frankrike & UK

Igår tittade vi på de största sajterna i USA. Idag går vi vidare och tittar på de tio största i Japan, Tyskland, Frankrike och Storbritannien. ComScore har under de senaste dagarna släppt siffror för december 2007. Google och Microsoft hamnar inte helt oväntat högt på listorna i samtliga länder.

I Japan ligger dock inte Google överst utan här toppas listan av Yahoo! som har flest antal unika besökare. 78 procent av internetanvändarna i Japan besökte någon Yahoo!-sajt under december 2007 (42,1 miljoner unika besökare).

topp10-sajter-japan

I Tykland är Google störst med 23,7 miljoner unika besökare, vilket motsvarar 70 procent av internetpopulationen. Microsoft ligger tvåa och följs av eBay. I Tyskland når inte Yahoo! upp till top 10, utan hamnar först på en tolfte plats med 11,8 miljoner unika besökare.

topp10-sajter-tyskland

Också i Frankrike toppar Google och Microsoft, med 20,1 miljoner (70 procent) respektive 18,1 miljoner unika besökare (63 procent). På plats tre och fyra placerar sig de franska sajterna Orange och Iliad/Free.fr.

topp10-sajter-frankrike

Storbritannien är det enda av de fyra länderna där Facebook tar sig in på topp tio. Under december 2007 besöktes Facebook av 12,4 miljoner unika besökare i Storbritannien, vilket motsvarar 38 procent av hela internetbefolkningen. Google-sajterna drar störst andel besökare i UK. 29,3 miljoner har besökt Googles sajter, vilket motsvarar hela 89 procent!

topp10-sajter-storbritannien

Leave a Reply