Twingly-hd.seSådär, då var det dags att börja leverera. Igår lanserade vi rubbet på hd.se, ett nytt sätt att annonsera på nätet som jag ska skriva mer om senare idag, och idag är det dags för Twingly. Vi rullar ut det på sajt efter sajt så vi hinner med att skruva till saker och ting. hd.se har redan startat, senare under dagen eller imorgon startar vi på sydsvenskan.se. Inom kort är det dags för Skånemedia med sina tre sajter och efterhand som de blir klara med omgörningen släpper Gota Media in bloggarna på sina sajter.

Jag har ju skrivit om twingly förr, både i den här bloggen men mer i min egen, och det är något som bubblat länge. Lusten att knyta ihop våra lokala medier med bloggarna är stark och jag tror på konceptet. Däremot har jag inte varit odelat positiv till de effekter som ett alltför okritisk länkande kan ge. I det kan jag hålla med både Knuff-Johan och andra som hört av sig. 479 google-träffar på den här sökningen säger ju tyvärr en del…

Men jag har gjort en rejäl utvärdering och Martin Källström och hans gäng är verkligen duktiga. De har ambitioner, de ser både problem och möjligheter och känns som en stark partner att jobba med. Jag tycker om att de både levererar en fungerande och väl paketerad produkt – och ett rejält tuggmotstånd i diskussionerna. Gillar sådana leverantörer.

Förutom att våra sajter ofta har artiklar av riksintresse som kan få större spridning hoppas jag att det här ska bidra till att stärka det lokala bloggandet. När Peter Carlson på HD:s Helsingborgsredaktion studerade bloggandet på hemmaplan kunde han konstatera att det var många i Helsingborg som bloggade – men få som bloggade om Helsingborg. Kan vi göra något åt den situationen så känner jag att vi gjort en god sak. ”Don’t be evil” är för passivt, vi siktar på ”Do good” istället. Eller hur?