Mindparks Bloggteam – 20 heta namn

Spaden i marken, nu sätter vi igång. Jag är otroligt lycklig och stolt över att få presentera de 20 21 smartskallar (Bo Hedin meddelande precis att han tar steget från Bubblare till fullvärdig medlem) som inledningsvis kommer att utgöra Mindparks bloggteam. Redan tidigare har jag berättat en hel del om tankarna med det här, men lite mer specifikt är det tänkt så här:

 • Det här teamet kommer tillsammans att svara för den mest intressanta, insatta, levande och frispråkiga mediedebatten i Sverige.
 • Alla som skriver här representerar bara sig själv, oavsett var de är anställda eller hur deras övriga verksamheter kan tänkas se ut. Juridiskt tillämpar vi lagen om publicering på elektroniska anslagstavlor.
 • Ingen får någon lön för att skriva på den här bloggen. Belöningen handlar istället om att få vara en del av ett skönt gäng, att få möjlighet att göra skillnad och att ibland nå utanför den målgrupp man redan har.
 • Det finns inga krav på ett visst antal poster, en viss regelbundenhet eller vissa ämnen. Var och en ansvarar för sina egna texter och för sin egen insats. Men det är inget livstidsuppdrag om man inte vill att det ska vara det.
 • Målgruppen definieras helt enkelt av ”mediebranschen” och de som är intresserade av den. Varje skribent tolkar det fritt.
 • Bloggen, och medlemmarna i teamet administreras av Joakim Jardenberg. Eventuell klagomål, idéer och synpunkter tas tacksamt emot. Vill du vara med och skriva? Hör av dig.
 • Eventuella intäkter som genereras av bloggen redovisas öppet och kommer användas för att täcka driftskostnader. Vid ett eventuell överskott tillfaller en festkassa för bloggteamet;)

Det finns säkert mycket mer att säga, men jag tänkte låta oss komma igång först. Jag ser verkligen fram emot att se de första posterna börja trilla in (är du en i teamet så håll ut, backend är på g med både inloggning, stats och mailinglista). Just nu är jag mest nöjd med att ha kommit så här långt, för det är verkligen ett dreamteam som är på plats.

Förresten, på Sweden Social Web Camp om bara ett par veckor kommer du att kunna träffa stora delar av Mindparks Bloggteam. Kom och säg hej!

Uppdatering: jag några saker sak i listan ovan, och har fått frågor.

 1. Ja, de flesta i Bloggteamet har redan minst en blogg, eller annan kanal för publicering. Det är precis så det ska vara. Det här är ett komplement, en ytterligare väg ut, för sådant som är speciellt riktat till mediebranschen.
 2. Jag fick också en fråga om språket, och det är enkelt. Här bloggar vi på svenska, däremot kan vi gärna skriva med internationell vinkel. Det hänger ju ihop, liksom. Om teamet sedan vill så har vi ju en engelskspråkig variant i vila på mindpark.net. Men det får bli ett senare projekt isf.
 3. Ålder och kön och etnicitet har också intresserat. Som sagt, det här är ett startläge. Jag har fler kvinnor i pipen, tyvärr har en del tackat nej, men processen är igång. Ungdomar saknas kanske, även om det finns en del under 30 i listan. Men så här: kom med förslag, gärna i kommentarerna eller i mail så lovar jag att gräva i saken.

5 thoughts on “Mindparks Bloggteam – 20 heta namn”

 1. Jag ser med stort intresse fram mot alla spännande inlägg som ökar förutsättningarna att få Svenska företag och organisationer att förstå kraften i Digital/social media

  Reply
 2. Ahh, du har genomskådat planen. Det är precis det som är det yttersta målet. Så se till att ha en stor scen – för hela gänget ska upp!

  Reply

Leave a Reply