En gång i tiden var den lokala morgontidningen den självklara marknadsplatsen för privatpersoner som ville köpa och sälja varor och tjänster. Ni vet – det där som blocket.se är sååå mycket bättre på. Nu kom presentationen att handla om annat istället, pga sent byte av talare. Det kom istället att handla om sammansmältningen av gamla och nya medier. Många fina slides – men inte en siffra eller tanke som var ny.

Ändå, han hade en poäng. En av hans punkter var ett citat

”The most dangerous creation of any society is the man who has nothing to lose”
James Arthur Baldwin (1924-1987)

I sammanhanget: internetsfären har inget att förlora, bara allt att vinna. För den traditionella mediesfären ser det på pappret helt annorlunda ut. Man sitter på stora vinstmaskiner, som jag sagt tidigare – bara i sverige var dagspressens vinst förra året över 2 miljarder. Då blir man försiktig. Då blir man feg.

Men citatet kan också användas för att illustrera varför blocket.se fungerar men varför koll.se inte gör det. En annan dag hoppas jag kunna berätta hur Rubbet lyckades bli så framgångsrikt. Men del av förklaringen kommer vara att vi i det här fallet var ”the man who has nothing to lose”.