Medielandskap i förändring. Eller: överraskad av iPhone i badkaret

Inte av själva tanken, för det är jag själv som uttalat den – men av att det publicerades redan. Jag trodde det var veckan efter midsommar det skulle in. Så min planerade utvikning på temat har inte hunnits med. Ändå, man får gilla läget: här syr jag i alla fall ihop de tre artiklarna (där jag medverkar) från Computer Swedens jubileumsserie.

Iphone i badkaret i stället för döda träd
Papperstidningens död sköts på framtiden. 2008 prasslar det fortfarande på morgonbussen, men det är nu mobilerna börjar bli tillräckligt bra för att det ska bli okej att dumpa pappret – för de flesta.

Avgifterna är döda på webben
I en artikel med rubriken Free förklarar Chris Anderson varför noll kronor och noll öre är rätt pris på webben. Joakim Jardenberg håller med. Vid nästa generationsbyte försvinner avgifterna helt.

Dela med sig eller snåla?
Lanseringen av Googles nyhetstjänst följdes av en proteststorm i vissa länder. “Stöld”, skrek tidningar, men framtiden ligger i att dela med sig, tror Mindparks vd Joakim Jardenberg.

Återkommer med den långa texten som ska försöka sy ihop mycket av det här – och den senaste tidens övriga tankeställare. Linus Larsson höll i pennan och texterna är baserade på en telefonintervju. Han har kokat ner det bra, men det finns ju så mycket mer att säga. Det får bli till midsommarhelgen. Tiden räcker inte till just nu. Tills dess kan ni väl hugga in lite i kommentarerna och i egna bloggar. Låt oss rita upp kartan framåt. Tillsammans.

1 thought on “Medielandskap i förändring. Eller: överraskad av iPhone i badkaret”

Leave a Reply