Sociala nätverk i mobilen

Det kommer nog inte som en chock för någon att mobilen och datorn är de mest använda tekniska prylarna bland dagens tonåringar. Enligt en undersökning gjord av Pew hade i december 2006, 6 av tio mobiltelefon och tre fjärdedelar tillgång till dator.

Social networking i mobilen

Med utgångspunkt i 2007 års Facebookfeber är det ett naturligt steg att göra de social nätverken mobila. Dagens tonåringar använder främst Internet för att hålla sig uppdaterade på underhållnings och nyhetsfronten, skicka snabbmeddelanden, titta på videoklipp och engagera sig i olika social forum.

Tonåringars internetanvändning

Tonåringar är den snabbast växande gruppen när det kommer till användandet av olika sociala forum. 2007 använde 70% olika sociala tjänster på Internet och den siffran förväntas öka till 84% 2011. Vi har redan fått uppleva TV i mobilen och ska man tro eMarketer är sociala nätverk i mobiltelefonen nästa steg i konvergensen mellan olika mediekanaler.

“Access to social networks and cell phones has opened up new channels for today’s teens,” säger Mary Madden, senior research specialist på Pew.

sociala nätverk

 

Kolla även in Eriks blogg om ungdomar och användargenererat material.

2 thoughts on “Sociala nätverk i mobilen”

Leave a Reply