Tre av tio mobilanvändare i USA har sett annonser i sin mobil

Annonsörer börjar nå konsumenter i USA via mobilen, enligt en underökning som Limbo och GfK/NOP genomfört under fjärde kvartalet 2007.

SMS är den största kommunikationstjänsten (förutom röstsamtal). 141 miljoner, eller 56 procent av mobilanvändarna har använt SMS under de senaste 3 månaderna. Det är 60 procent högre än den näst största tjänsten (MMS). SMS har mer än dubbelt så många användare som mobilt internet. 67 miljoner (27 procent) använder mobilt internet eller WAP. Enligt rapporten finns det idag mer än 250 miljoner mobilanvändare i USA.

mobila tjänster användning

SMS-användandet har en yngre profil, t ex är hela 82 procent av de mellan 18-24 år är användare. Men användandet ligger högt i alla åldrar upp till 50 år. Och det är väl egentligen bara bland de allra äldsta, 65 år eller äldre, som användandet är riktigt låg.

sms per åldersgrupp

I rapporten framkommer att 78 miljoner konsumenter i USA såg eller hörde reklam i deras mobil under fjärde kvartalet. Det motsvarar en tredjedel av alla mobilanvändarna. SMS var den klart vanligaste kanalen för reklamen.

annons i mobilen

Exponeringen för reklam i mobilen är högst bland de unga vuxna. Mer än hälften av 18-24-åringarna säger att de sett eller hört reklam i mobilen.

1 thought on “Tre av tio mobilanvändare i USA har sett annonser i sin mobil”

Leave a Reply