Wikipedia dominerar helt

Encyclopedia Britannica ska börja att släppa in användare och ge dem möjlighet att skapa egna artiklar som komplement till de “riktiga” artiklarna. Men Britannica har verkligen en lång resa framför sig…

Heather Hopkins på Hitwise har sammanställt siffror på marknadsandelar för de fem största encyklopedierna online i USA. Baserat på antal besök har Wikipedia en marknadsandel på hela 97 procent. MSN Encarta är näst störst, men har endast 1,3 procent av det totala antalet besök i kategorin. Britannica hamnar på femte plats med 0,6 procent av besöken till encyklopedisajter i USA.

encyklopedier usa market share

I vecka 3 2008 rankades Wikipedia som nummer 13 av de mest besökta sajterna i USA jämfört med Britannica som hamnade på plats 2349.

7 thoughts on “Wikipedia dominerar helt”

  1. Håller med @Grillo. Att ha en del av en marknad handlar inte om man tjänar pengar eller inte utan om varumärket är positionerat och känt. Enligt @Calandrellas sätt att se på saker så skulle man därmed aldrig kunna räkna Bloggers eller WordPress andel av bloggapplikationsmarknaden.

    Reply
  2. Håller med @Grillo. Att ha en del av en marknad handlar inte om man tjänar pengar eller inte utan om varumärket är positionerat och känt. Enligt @Calandrellas sätt att se på saker så skulle man därmed aldrig kunna räkna Bloggers eller WordPress andel av bloggapplikationsmarknaden.

    Reply

Leave a Reply