Online TV-, video- och filmkonsumtion fördubblad sedan förra året i Storbritannien

Det senaste året har den totala tiden som ägnas åt TV-, video-och filminnehåll på nätet nästan fördubblats i Storbritannien. Upp 91 procent i september 2007 jämfört med motsvarande månad 2006. Nästan 21 miljoner britter besökte en sajt av detta slag under månaden, en ökning med 28 procent. Det visar siffror från Nielsen Online (pdf här). Så liksom i Sverige och USA växer webb-tv kraftigt nu.

besökare webbtv i uk

YouTube är den mest poulära sajten och också den sajt där det spenderas mest tid. Nästan 500 miljoner minuter totalt, vilket betyder nästan en timme (53 minuter) i genomsnitt per besökare.

största webbtv sajterna i uk

Fyra av de tio största sajterna är stora, “vanliga” tv-bolag: BBC, Sky, ITV och Channel 4. Och framförallt BBC har lyckats bra i Storbritannien med en hög räckvidd. På nionde plats finns TV-links.co.uk som numera fått stänga ner eftersom den länkade till nedladdningsbara filmer och tv-serier. Om en sajt stängs av innebär det inte att publikens krav stängs av. Att denna sajt hamnar så högt på listan visar att det är den här typen av innehåll som efterfrågas, det är ju trots allt inte den enda i sin genre.

6 thoughts on “Online TV-, video- och filmkonsumtion fördubblad sedan förra året i Storbritannien”

  1. Jag har någonstans läst att storbritannien har störst tittande på online video i minuter per capita i hela Europa. Om då ökningen är så här stor betyder det nog att drar iväg ännu mer.

    Reply
  2. Jag har någonstans läst att storbritannien har störst tittande på online video i minuter per capita i hela Europa. Om då ökningen är så här stor betyder det nog att drar iväg ännu mer.

    Reply

Leave a Reply