40 miljoner ryssar online

I stora delar av Västeuropa har antalet internetanvändare vuxit kraftigt de senaste åren. Internetpopulationen utgör en stor del av hela befolkningen och tillväxten av internetanvändare börjar nu avta. Men i Östeuropa med betydligt lägre andel användare kommer utvecklingen vara stark de närmaste åren.

I slutet av 2008 kommer Ryssland att vara den näst största internetmarknaden i Europa, efter Tyskland. Det förutspår eMarketer som tittat på antalet internetanvändare i Ryssland.

Internetpopulationen kommer att överstiga 40 miljoner i slutet av året. Det motsvarar 29 procent av hela befolkningen.

internetanvändare ryssland

2012 pekar prognosen på nästan 60 miljoner internetanvändare, vilket motsvarar 43 procent av samtliga ryssar. Det är en ökning på nästan 70 procent från 2007.

Tidigare har vi tittat på andelen internetanvändare i Europa. I dessa siffror från ComScore landade andelen internetanvändare i Ryssland på endast 12 procent. Skillnaden mellan comScores och eMarketers siffror är bland annat att eMarketer räknar alla från 3 år, när comScore startar från 15 år. comScore räknar inte tillgång från internetcaféer eller mobila enheter (bara hemma eller på arbetet). Och sen är comScores siffror från september, vilket gör att sista kvartalet faller bort.

andel internetanvändare europa

Leave a Reply