Baidu störst i Kina och tredje störst i världen

Baidu.com, Kinas största sökmotor, är nu också stora globalt sett. I comScores siffror för december 2007 är Baidu rankade som tredje störst i världen, efter Google och Yahoo! I december gjordes 3,4 miljarder sökningar på Baidu, det motsvarar 5,2 procent av alla sökningar. Och de slår Microsoft med marginal. Google är som vanligt störst, med 62,4 procent av alla sökningar (41,3 miljarder sökningar). De följs av Yahoo! med 12,8 procent av sökkakan (8,5 miljarder sökningar).

topp 10 sökmotorer i kina

I Kina är Baidu.com den största sökmotorn, enligt Analysys International som Reuters rapporterar om. Under fjärde kvartalet 2007 hade de en andel på 60,1 procent av sökmarknaden. Google stod för 25,9 procent och Yahoo! China för 9,6 procent.

sökmarknaden i kina

Tillsammans står Baidu, Google och Yahoo! China för 96 procent av sökmarknaden i Kina.

Enligt senaste årsrapporten från China Internet Network Information Center (CNNIC), som sammanfattats av China Web2.0 Review, hade Kina 210 miljoner internetanvändare i slutet av 2007. En ökning med 48 miljoner under de sex senaste månaderna, eller 73 miljoner under senaste året. I undersökning får vi också reda på att nästan en fjärdedel (23,5 procent) av användarna bloggar, vilket motsvarar nästan 50 miljoner bloggare.

1 thought on “Baidu störst i Kina och tredje störst i världen”

Leave a Reply