Tredje veckan med #mindpark100

Vi närmar oss tjugo poster och viss rutin börjar infinna sig. Det är en intressant övning att försöka hitta en rytm i posterna. Att försöka se till att de växlar mellan nära och långt bort, mellan stort och sådant som kanske landat lite i glömska, mellan teknik och människa, mellan kioskvältare och lite med lågmälda inslag. Det är överhuvudtaget ett rasande roligt jobb att göra. Men svettigt också, som när det går upp för mig samma kväll att den tilltänkta posten inte kommer att dyka upp. Missförstånd, sånt händer.

Jag har redan börjat fundera lite smått på hur vi ska göra omröstningen efter årsskiftet. Listan presenteras ju inte i någon ranking nu, utan meningen är att det ska vi lösa kollaborativt. Men hur? Det finns en hel del omröstningstjänster där ute, men helt skulle man ju vilja ha något där ni kan rösta både inifrån ett inlägg och utifrån en listning. Ändå måste det ju styras med mailadress så att att det inte blir dubbelröstat, maskinellt, eller något annat bus som säkert skulle dyka upp annars. Jag tar tacksamt emot förslag.

Ganska orelaterat vill jag passa på att slå ett slag för ”Veckan som gick” hos kollegerna på SSBD. Den där sortens sammanfattningar är ett monsterjobb att skriva, i regel grymt uppskattade – men får alldeles för få uppskattande länkar. Jag vet, jag kör ju mjölken varje dag med mina kommentarer på jardenberg.se och och får massor med cred. Men få länkar. Så vassego Sofia och Jerry. Ni rockar!

Till sist, veckans inlägg i snabbrepris (alla finns listade under kategorin mindpark100):

Psst: Det har postats mycket annat godis på jardenberg.se i veckan också. Till exempel Niclas om Silomedia, en otroligt spännande premiär av Anna Lindberg som tänker hålla oss uppdaterade om nya projektet och inleder med ”Lokal-tv som inte är lokal-TV”, Daniel som fortsätter klura på vad som egentligen är problemet. Sist men inte minst, en knuff ytterligare för Nicklas Lundblads post om hur illa det är ställt med transparensen – hos de som är satta att utreda just den frågan. Läs ”E-delegationen, konsulterna, juristprofessorn och den obehagliga transparensen”.

1 thought on “Tredje veckan med #mindpark100”

Leave a Reply