Andra veckan med #mindpark100

Då har det gått, eller snarare flugit fram, en vecka till och nu är 12% av de 100 posterna avverkade. Det känns som det går för snabbt. 100 händelser på 100 dagar fortsätter göra intryck. För min del var det svettigaste ögonblicket när ett missförstånd gjorde att en post inte kom ut i tid, men i stort är alla skribenter och övriga inblandade alldeles fantastiska. Det är ett fascinerande projekt, och jag tror inte att jag fullt ut har lyckats smälta hela innebörden än.

En av veckans absolut coolaste händelser var att se, eller snarare höra, Malin Degrenius och David Hall läsa in #mindpark100 på Listen To Blogs. Jag nämnde det i förra veckorapporten och de bara tog tag i saken och började göra, inklusive inläsningsschema och allt. Helt enastående, all cred för det!

Medier och Journalistik - Popular.pngSpännande i veckan var också Twingly Channels och den gemensamma kanal som Mindpark och SSBD står som ansvariga för. Tillsammans med bloggteamens verksamhet på respektive blogg fick det Anders Mildner att skriva ett fantastiskt inlägg under rubriken ”Poängen med att vara en röst bland många”. Han sätter fingret på precis hur det känns när jag jobbar med vår lista:

Från ett traditionellt medieperspektiv hade detta varit en jättesatsning. Tänk er något liknande i en dagstidning! Nu visar Mindpark hur man med lätta fötter kan skapa betydande, relevant och initierad journalistik genom att öppet och inbjudande använda ett stort kollektivs kunskapsresurs.

Detta är ett exempel. Det är inte orimligt att tänka sig samma utveckling för de flesta bevakningsområden.

Det vi kan se är ett kulturskifte, där tanken att alla på något sätt kan delta håller på att ersätta synen att många är kallade men få är utvalda.

Till sist, veckans inlägg (alla finns listade under kategorin mindpark100):

Psst, missa inte heller inläggen som publicerats utanför listan, tex Daniel med en ”Oekonomisk sanning”, min önskan om att bli lyckligjord eller Tommy Sundströms välkommenterade inlägg om hur ”Pappersnostalgi hindrar reklambyåer att förstå webben”.

2 thoughts on “Andra veckan med #mindpark100”

Leave a Reply